Від російського обстрілу зруйновані три цехи ДВРЗ

Share

Внаслідок обстрілу з боку Росії Дарницького вагоноремонтного заводу зруйновані три цехи. Відновленню вони не підлягають.

Про це заявив член правління АТ «Укрзалізниця» Євген Шрамко, передає «Укрінформ».

«Ми маємо повністю зруйновані три цехи, які відновленню не підлягають. З їх руйнуванням порушено весь технологічний ланцюжок, тож ми будемо налагоджувати кооперацію з іншими підприємствами «Укрзалізниці», щоб відновити тут ремонт та виробництво вагонів», – сказав Шрамко.

Він наголосив, що оцінювати збитки ДВРЗ на сьогодні зарано і конкретні цифри назвати не можна.

«Спочатку треба буде зробити паузу, щоб очистити завод від залишків ракет та вибухівки. Потім приступимо до розбору завалів. Проблема ж не тільки в тому, скільки ми маємо збитків. Навіть якщо б ми втратили один цех, то цим розірвано всю схему виробництва. Тому продукція цих цехів буде замінена кооперацією з іншими підприємствами, щоб якнайшвидше завод запрацював і щоб люди мали роботу», – зазначив Шрамко.

При цьому він нагадав, що атаки росіян на залізничну інфраструктуру тривають практично через день, тож цей напад оцінює як терористичний акт, спрямований на руйнування цивільної інфраструктури.

5 червня чотири російські ракети вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, що розташований на лівому березі Києва.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom