Великобританія готова супроводжувати українські зерновози із заблокованих портів, – ЗМІ

Share

Великобританія готова відправити в Україну військові кораблі, які зможуть супроводити зерновози із заблокованих окупантами портів

Зараз ведуться переговори про створення так званої «коаліції» з різних країн, які приєднаються до британської ініціативи, передає УНІАН із посиланням на The Times.

За даними видання, Великобританія веде переговори з союзниками про відправку військових кораблів у Чорне море. Ці кораблі зможуть захистити вантажні судна, що перевозять українське зерно.

«Коаліція бажаючих» буде прагнути прорвати російську блокаду за кілька тижнів, надавши «захисний коридор» з Одеси через Босфор», – додали в The Times.

Повідомляється, що вже є побоювання з приводу того, що час для запобігання світової продовольчої кризи закінчується. Тому, за даними видання, в США вже заявили, що направляють ракети великої дальності для знищення російських кораблів.

«Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який обговорював коридор з Міністром закордонних справ Ліз Трас, сказав, що в коаліцію можуть увійти деякі країни НАТО та інші країни, залежні від зерна. Передбачається, що Єгипет, сильно постраждалий від нестачі пшениці, може захотіти взяти участь», – уточнили в The Times.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom