G7 погодила допомогу Україні на майже $20 млрд

Share

Країни «Великої сімки» погодили виділення бюджетної допомоги для України на загальну суму $19,8 млрд

Про це йдеться у комюніке за підсумками зустрічі міністрів фінансів та керівників центробанків країн G7, керівництва ЄС, МВФ і Світового Банку, оприлюдненому Мінфіном Німеччини, передає «Бізнес.Цензор».

«Ми визнаємо, зокрема, нагальні короткострокові потреби України у фінансуванні. У 2022 році ми мобілізували $19,8 млрд бюджетної підтримки, у тому числі $9,5 млрд зобов'язань, анонсованих напередодні зустрічі, щоб допомогти Україні закрити фінансовий розрив», – зазначається в документі.

G7 також відзначає зусилля інших країн та міжнародних установ щодо фінансування України, зокрема пропозицію Європейської Комісії про додаткову макрофінансову допомогу Україні на 9 млрд євро. Крім того, Європейський банк реконструкції та розвитку та Міжнародна фінансова корпорація нададуть додаткову підтримку українським компаніям на $3,4 млрд.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер в коментарі Bloomberg уточнив, що загальна сума допомоги Україні від країн «Великої сімки» включає $7,5 мільярда від США, а також кошти від ЄС.

За його словами, ця сума дозволить уряду України не турбуватися про фінансування у найближчі місяці.

«Ми готові спостерігати за ситуацією, але я вважаю, що на даний момент ми зробили дуже важливий прогрес у гарантуванні ліквідності України», – зазначив Лінднер.

Агентство зазначає, що наступного разу лідери G7 зберуться в Баварії наприкінці червня, де має бути ухвалений більший пакет допомоги.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom