Сенат США підтримав надання Україні та союзникам $40 млрд

Share

Сенат США 19 травня схвалив виділення майже $40 млрд фінансової допомоги Україні та її союзникам.

Документ передадуть на підпис президенту США Джо Байдену, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на Bloomberg.

Палата представників США схвалила допомогу Україні на понад $40 млрд. За відповідний законопроект віддали 368 голосів, проти – 57.

Пакет включає $6 млрд на допомогу в безпеці, включаючи навчання, обладнання, зброю та підтримку; $8,7 млрд на поповнення запасів американського обладнання, надісланого в Україну, і $3,9 млрд на операції Європейського командування.

Крім того, законодавство дозволяє отримати додаткові $11 млрд, що дасть змогу президенту дозволяти передачу статей і послуг з акцій США без схвалення Конгресу у відповідь на надзвичайну ситуацію.

Документ також уповноважує виділити $4 млрд на іноземне військове фінансування для підтримки України та інших країн, які постраждали від кризи.

Новий пакет допомоги також включає гуманітарну допомогу – $5 млрд для вирішення проблем продовольчої безпеки в усьому світі через конфлікт і майже $9 млрд для фонду економічної підтримки України.

Він надає сотні мільйонів доларів для допомоги біженцям і фінансування зусиль із захоплення активів олігархів, пов’язаних з президентом Росії Володимиром Путіним.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom