Максимальні ціни на бензин зростуть до 52 грн/л, – Свириденко

Share

Оперативний штаб при Кабінеті міністрів під керівництвом прем’єра Дениса Шмигаля ухвалив рішення відмовитися від державного регулювання цін на пальне

Граничний кордон ціни на бензин буде збережений у 52 грн/л, на дизпаливо – 58 грн/л, повідомила перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі національного телемарафону, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У нас була дискусія з операторами ринку, і за підсумками засідання штабу виникла домовленість, щоб ми з боку держави призупинили цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському або навіть не європейському ринку транспортувати в Україну», – розповіла Свириденко.

«При цьому ми, звичайно, очікуємо, що граничні ціни на дизпаливо будуть не більше 58 грн, на бензин – не більше 52 грн. Як тільки ми відчуємо, що оператори зловживають становищем, ми вводитимемо щодо них санкції. Моніторитимемо ситуацію щодобово», – пообіцяла вона.

На думку Свириденко, значне підвищення регульованих цін дозволить скоротити черги на АЗС за паливом та відновити баланс на ринку вже найближчими тижнями.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom