Метінвест скоротив у 1 кварталі виробництво сталі на 8%

Share

Підприємства Групи Метінвест у 1-му кварталі 2022 року скоротили виробництво сталі на 8% порівняно з показниками 1 кварталу минулого року до 1,96 млн тонн, йдеться у звіті про операційну діяльність компанії за підсумками кварталу.

Виробництво залізорудного концентрату за звітний період скоротилось на 21% рік до року і склало 6,12 млн тонн. Виробництво ж вугільного концентрату в 1 кварталі показало зростання на 29% до 1,27 млн тонн.   

Скорочення металургійного виробництва пов’язане з рішенням Групи тимчасово перевести свої підприємства в режим гарячої консервації після нападу Росії на Україну. Зокрема це МК «Азовсталь», ММК ім. Ілліча, Авдіївський КХЗ та Запорізький КХЗ.

У звіті також зазначається, що активи підприємств групи в Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій. «Допоки не припиниться активна фаза війни та не налагодяться надійні канали зв’язку з маріупольськими металургічними комбінатами, оцінити вплив бойових дій на ці підприємства Групи неможливо. Коли така оцінка стане можливою, Група надасть оновлену інформацію про свої плани щодо можливості відновлення їх виробничої діяльності», – йдеться у звіті. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom