РНБО вирішила примусово вилучити активи «дочок» «Сбєрбанку» та ВЕБу

Share

Рада національної безпеки і оборони України вирішила примусово вилучити активи «дочок» російських «Сбєрбанку» та «ВЕБ.РФ» (Промінвестбанку) в Україні

Відповідний документ опублікував парламент, передає УНН.

«Рада національної безпеки і оборони України вирішила примусово вилучити в Україні такі права власності РФ та її резидентів: 99,772644% майна ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» (Промінвестбанк), що належать держкорпорації розвитку «ВЕБ.РФ»; 100% акцій АТ «Міжнародний резервний банк» (раніше – «Сбєрбанк»), що належать ПАТ «Сбєрбанк Росії», – йдеться у тексті документа.

Також згідно з рішенням РНБО від 11 травня, вилучаються фінансові активи у виді прав вимоги боргу «ВЕБ.РФ» до Промінвестбанку (934,9 млн грн), «Сбєрбанку Росії» до Міжнародного резервного банку на (14,889 млрд грн), цих двох банків до юридичних осіб.

Вилучаються, згідно з документом, й інші фінансові активи цих двох банків, окрім 3 млрд грн Міжнародного резервного банку, які спрямовуються на задоволення вимог кредиторів цього банку.

Кабміну, Фонду гарантування вкладів за участю НБУ дається, згідно з документом, 10 днів після опублікування відповідного указу Президента на те, щоб примусово вилучити це майно.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom