Гендиректор ММКІ заперечив можливість запуску підприємства окупантами

Share

ММК ім. Ілліча у Маріуполі відновлять після руйнувань, спричинених російськими обстрілами, і він продовжить роботу, але це станеться лише після того, як останній окупант покине місто

Про це заявив генеральний директор підприємства Тарас Шевченко, передає телеканал «TV5».

За словами гендиректора підприємства, є чітка, категорична позиція акціонера Ріната Ахметова, що після звільнення Маріуполя, коли загарбників виганять з української землі, приступлять до відновлення заводів і обов’язково запустять їх в експлуатацію.

«Але це відбудеться тільки при українському контролі та при українському законодавстві в місті Маріуполь. З окупаційною владою підприємства не працюватимуть», – підкреслив він.

За словами Шевченка, підприємство постраждало досить сильно, і ні про який «ремонт», про який заявляють окупанти, не йдеться. Підприємство потребує серйозного відновлення.

Шевченко спростував зяви окупантів щодо запуску ММК ім Ілліча для ремонту їхньої техніки.

«Очевидно, що це чергова жахлива брехня – вони для цього не мають ані ресурсів, ані фахівців, ані документації», – сказав Шевченко

Крім того, працівників комбінату, які залишилися у Маріуполі та не змогли евакуюватися, закликають не співпрацювати з окупантами у питаннях відновлення підприємства.

«Пропагандистські картинки благополуччя у Маріуполі – це неправда, і українці не повинні на них піддаватись», – резюмував гендиректор.

Раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко написав, що росіяни в тимчасово окупованому Маріуполі хочуть відновити роботу зруйнованого ними металургійного комбінату ММК ім. Ілліча. Вони начебто уже оголосили набір персоналу. Підприємство хочуть використати для ремонту техніки бойовиків.

Водночас, у холдингу «Метінвест», який об'єднує ММК ім. Ілліча та «Азовсталь», заявили, що потужності обох підприємств у Маріуполі зруйновані повністю.