Метінвест зможе збільшити продажі в США після скасування стального мита, закликає скасувати інші обмеження

Share

Група Метінвест зможе збільшити експорт металургійної продукції в США після рішення уряду країни тимчасово скасувати для України дію 25%-го мита на сталь та вироби з неї.  

«Група Метінвест вітає рішення США про скасування мита за розділом 232. Воно здатне допомогти українським виробникам наростити збут у США», – зазначили у компанії.

Проте, наразі в США продовжують діяти торгові обмеження, які стосуються практично всіх видів прокату, виробленого в Україні, додали у Метінвесті. Ці заходи були прийняті до або після введення мита за розділом 232. Йдеться про мита на гарячекатані рулони, товстолистовий прокат, прутки, зварні труби, безшовні труби, арматуру, катанку та дріт.

«Тому скасування мита у розділі 232 матиме обмежений вплив на реалізацію готової продукції українськими підприємствами. Для Групи було б важливим кроком у рамках програми підтримки української промисловості з боку США – рішення щодо скасування всіх обмежувальних заходів», – зазначили в компанії.

За оцінкою Метінвесту, після скасування 25%-го мита ринок США стане перспективним напрямком для групи. Очікується, що Метінвест зможе наростити експорт в США замість постачання на ринки Латинської Америки та Азії.

«Ми розглядаємо можливість виходу на ринок США з квадратною заготовкою та зварною трубою, а також, залежно від кон'юнктури ринку, з катанкою та арматурою. Постачання в даний момент зможуть здійснюватися через польські порти», – йдеться у заяві компанії. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom