Голова ММК імені Ілліча назвав «цілком реальним» відновлення підприємства у Маріуполі

Share

Генеральний директор ММК імені Ілліча Тарас Шевченко вважає, що відновлення та перезапуск металургійних комбінатів групи «Метінвест» у Маріуполі цілком реальне. Про це він повідомив у етері телеканалу «Україна 24»

«Ми не маємо повного уявлення про пошкодження заводів. Так, безумовно, пошкодження є, порушена інфраструктура. Але я впевнений: щойно металургам-маріупольцям випаде можливість дістатись до нашого улюбленого міста та наших підприємств, ми обов’язково зможемо відновити й запустити в експлуатацію наші металургійні комбінати. Це завдання цілком реальне», – сказав він.

Він також зауважив, що характер дій російської армії в Маріуполі та загалом по Україні цілком очевидно є цілеспрямованим, планомірним знищенням промисловості та міст України збройними силами РФ. Зокрема, в Маріуполі руйнувань зазнали два металургійних комбінати – «Азовсталь» і ММКІ, та саме місто. Це хроніки злочинів, які сьогодні чинять російські військові на території України. 

«Безліч засобів масової інформації РФ із захопленням демонструють хроніки «звільнення» Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча. У зв’язку з цим у мене виникає питання: звільнили від кого й від чого? Звільнили 14 тисяч співробітників підприємства від можливості працювати? Звільнили людей, моїх колег, від можливості мати достойну заробітну плату? Від можливості нормальних соціальних умов проживання в Маріуполі? Від чого звільнили? Це просто знущання якесь», – зазначив Шевченко.