Для швидкого відновлення Україна має отримувати щороку близько $70 млрд інвестицій, – Мінекономіки

Share

Україна має отримувати інвестиції в розмірі близько 35% ВВП або $70 млрд на рік протягом щонайменше десяти років для швидкого відновлення

Про це в ефірі телемарафону сказав заступник міністра економіки України Денис Кудін, передає «Укрінформ».

«Для швидкого післявоєнного відновлення ми провинні вийти на темпи інвестицій приблизно 35% ВВП. Останній ВВП у нас був $200 млрд. 35% — це десь приблизно $70 млрд щороку», – наголосив Кудін.

За його словами, такі довготривалі інвестиційні очікування викликані обсягами руйнувань та нанесених українській економіці збитків.

«Не можна все відновити за один рік. Зусилля мають бути спрямовані хоча б протягом десяти років», — сказав заступник міністра.

Він підкреслив, що завдяки збільшеному інтересу до України з боку як іноземних держав, так і іноземних компаній, у країни є шанс запросити провідних інвесторів.

«Щоб економіка зросла, нам треба більше виробництв, більше підприємств у сфері послуг. Для цього потрібні інвестиції. Ми працюємо з багатьма провідними країнами світу, чиї акції котуються на біржах. Наша ключова задача, щоб вони прийшли в Україну, відкрили тут бізнес і почали тут працювати», — наголосив Кудін.

Він також сказав, що уряд приступив до централізованого планування розвитку галузей економіки та визначає підприємства, які потрібно створити. В рамках цього планування для потенційних іноземних інвесторів розробляються готові проєктні рішення.