ММКІ працює над збереженням колективу, виплатив зарплату за березень – директор

Share

Задача відновлення працездатності маріупольських металургійних комбінатів Метінвесту цілком реальна. Але сьогодні важливіше допомагати людям, зробити все для збереження трудових колективів, повідомив директор Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча Тарас Шевченко в ефірі каналу «Україна 24».

«Група Метінвест не кидає своїх співробітників у такій важкій ситуації. Ми забезпечуємо автобусно-гуманітарні конвої (до Маріуполя – ред.) кілька разів на тиждень разом з органами місцевої влади і вивозимо людей з непідконтрольних територій. Потім надаємо їм житло, за необхідності надаємо медичну та психологічну допомогу. За березень ми виплатили заробітну плату співробітникам, хоч уже цілий місяць підприємство не працювало. Також займаємося працевлаштуванням евакуйованих на інших активах компанії Метінвест», – повідомив керівник комбінату.

З моменту російського вторгнення ММКІ перебуває в режимі гарячої консервації. Бомбосховища підприємства були укомплектовані необхідною кількістю засобів захисту, харчовими продуктами, водою, туди пускали не тільки працівників, а й інших містян. Але по закінченню місяця всі ці запаси закінчилися, зазначив Шевченко.

«А так звані російські «асвабадітєлі» не дали можливості пройти жодному гуманітарному конвою з продуктами. І люди були змушені виходити з бомбосховищ у місто, готувати на вогнищах хоч якусь їжу без можливості сховатися від обстрілів і небезпеки», – сказав він.

За словами керівника ММКІ, російські війська цілеспрямовано обстрілюють металургійні підприємства – і Азовсталь, і ММКІ. «Та ще й знімають цинічні відео про так звані «успіхи» армії, які показують у ЗМІ рф. Вони вочевидь зрежисовані: спочатку встановлюється камера, і вже тоді по наміченому місцю проводяться обстріли. А потім вони демонструються на загал. Ще й пишаються цим фактом. Чесно кажучи, я вражений таким цинізмом і варварством, які ці «асвабадітєлі» принесли на нашу землю, руйнуючи наші міста й підприємства», – сказав він.

У керівництва підприємства є розуміння, що комбінат зазнав пошкоджень, та є й розуміння, як іх усунути та відновити роботу. Для цього, перш за все, потрібно, щоб Маріуполь звільнили від російських загарбників.

«Маріупольці ще у 2014 році, коли зупинили орду «ЛНР/ДНР» буквально на підступах до міста, однозначно визначилися, що Маріуполь – це Україна, маріупольці – українці. І по-іншому бути не може», – додав він.