До держзамовлення на соціальні продукти залучать 300 підприємств, – Шмигаль

Share

Посівна кампанія розпочалася в 20 областях України

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у відеозверненні 31 березня.

За його словами, на цей час минулого року посівна почалася лише в 15 регіонах.

Шмигаль зауважив, що держава має обережний оптимізм щодо площі посівів ярих культур. За оперативними даними, посівну можна буде провести на 6 млн гектарів земель. Це 80% від тієї площі, яка була засіяна минулого року.

Також прем’єр-міністр підкреслив, що українська харчова промисловість розгортатиме нові потужності та найматиме нових працівників завдяки державному замовленню на соціальні продукти. Ідеться про 300 таких підприємств.

«Держава закуповує для українців, які перебувають у прифронтових містах, 10 млн продуктових наборів, аби потім безкоштовно роздавати їх людям. Це набори із більш ніж 10 ключових продуктів», — зазначив очільник уряду.

За словами прем’єр-міністра, зараз на 100% закуплені крупи, макаронні вироби, олія, молоко, цукор. Також продовжується закупівля консервів, зерна, хлібобулочних виробів, чаю та кави та іншого продовольства.

Уряд найближчим часом розгляне і затвердить окремий кредитний продукт для торгових мереж, аби пожвавити їхню співпрацю з українськими виробниками.